Epoken av oppfinnelser.

 
 

Over 130 år siden.

De første årene.

Historien om Hultafors Group startet for mer enn 130 år siden, da den unge ingeniøren Hilmer Kollén fant opp tommestokken som skulle lette Sveriges overgang til det metriske systemet. Han startet den svenske måle- og tommestokkfabrikken i Stockholm i 1883. 23 år senere, i 1907, overtok sønnen Joel Kollén driften og flyttet fabrikken til Hultafors der den fortsatt ligger i dag. I 1925 fikk selskapet navnet Hultafors AB.

+

1960- og 1970-tallet

Den sinte elektrikeren.

Slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet ble begivenhetsrike år for flere av varemerkene våre, og grunnlaget for fremtidig suksess ble lagt. På denne tiden skjedde det en teknisk utvikling av materialer, verktøy og arbeidsmetoder i bransjen. Bare på ett område skjedde det ingen utvikling: Arbeidstøy. Dette ble lagt merke til av elektrikeren Matti Viio, som senere skulle bli grunnleggeren av Snickers Workwear.
 
I 1973 skiftet Per-Erik Berg & Co navn til AB Wibe. Det nye navnet var en kombinasjon av grunnleggernes etternavn, der de to første bokstavene i Wikstand og Berg dannet det nye navnet.
 
Historien om Snickers Workwear startet i 1975, da Matti Viio irriterte seg over at arbeidstøyet hans rett og slett ikke holdt mål. Plaggene oppfylte ikke kravene til bevegelsesfrihet, styrke og tilpasning til moderne verktøy og maskiner. Han hadde flere ganger foreslått endringer på plaggene som han måtte jobbe i uten å bli hørt. Til slutt tok han saken i egne hender, designet sitt eget arbeidstøy og Snickers Workwear ble etablert.
 
1975 var også året da tredje generasjon i Kollén-familien trakk seg tilbake og Hultafors ble solgt til Almedahl-gruppen. Dette var slutten på epoken da selskapet var familieeid, men begynnelsen på en ny epoke som ledet frem til dagens eiere, Investment AB Latour.

+

1980- og 1990-tallet

Snekkeren som var opptatt av design.

1980- og 1990-tallet var to tiår preget av oppkjøp. I denne perioden overtok Hultafors hele tre selskaper som skulle komme til å styrke varemerket. 1990-tallet var også tiåret da et nytt varemerke så dagens lys, startet av en snekker som var opptatt av design.

I 1983 feiret Hultafors 100-års jubileum og var på dette tidspunktet en klar markedsleder innen måleverktøy i Norden. Det var særlig to hendelser som hadde medført denne suksessen: Kjøpet av Mellösaverken AB i 1980, som forsynte selskapet med produksjonsutstyr for tommestokker i aluminium, og overtakelsen av det danske selskapet Danfiber APS i 1982, som innebar en utvidelse av produktsortimentet med tommestokker fremstilt av glassfiberforsterket polyamid. Ti år senere, i 1992, ble Tors Hammare kjøpt opp av Hultafors og sortimentet ble ytterligere utvidet med økser smidd ved Hults Bruk.

Også Wibe opplevde vekst på 1990-tallet med overtakelsen av selskapene Norbas og Vikingstep i 1995. Under Thorsman-gruppens eierskap ble produksjonen ved Wibe Ladders flyttet fra Bodafors til Nässjö i 1996, der det ble opprettet et nytt sentrallager. Sortimentet ble dessuten utvidet med redningsstiger til det svenske brannvesenet. To år senere, i 1999, ble Wibe Ladders en del av Schneider Electric Group.

I løpet av den samme perioden ble Dunderdon etablert i Gøteborg i 1997. Selskapet ble grunnlagt av snekkeren Per-Ivan Hagberg, og målet var å lage klær til håndverkere som verdsatte overlegen utførelse uten å gå på kompromiss med designet.

+

2000- og 2010-tallet

Rask vekst gjennom oppkjøp.

På 2000-tallet skjøt veksten enda mer fart, og i 2006 ble Hultafors Group etablert og fungerte som et paraplyselskap for Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Det hele startet med at Hultafors kjøpte Wibe Ladders AB (Wibe Stegar AB) av Schneider Electric Group i 2005 og Snickers Workwear AB i 2006. En rekke andre selskaper og franchiseselskaper i Norden og Storbritannia ble også kjøpt opp av Hultafors Group i løpet av dette tiåret, noe som medførte en rask vekst. Blant disse var Dansk Stålindustri, den tyske tommestokkprodusenten Präsident, selskapet bak TALMETER Mål og Merk ved navn T A Ljungberg og FISCO Tools Ltd, produsent av målebånd.

I 2011 ble Hultafors Group AB etablert og ble morselskapet til Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Tre år senere, i 2014, overtok Hultafors Group TradePort AB, som omfattet varemerkene Solid Gear Footwear, Toe Guard og Dunderdon Workwear.

I 2017 overtok Hultafors Group Puvab AB, spesialister på verneklær til energisektoren og flammehemmende verneutstyr til andre bransjer. 

+

Denne siden bruker cookies. Ved å bruke Hultafors Gruppes nettsider, godtar du bruk av cookies. Les mer