Et kort tilbakeblikk, med rot i 19. århundre

Tidlig på 2000-tallet satset Hultafors, som begynte med å lage tommestokker i 1883, på ytterligere vekst med en rekke oppkjøp.

I 2005 kjøpte de opp den svenske stigeprodusenten Wibe Ladders, og et år senere den svenske arbeidstøyprodusenten Snickers Workwear. Oppkjøpet av Snickers Workwear ga ikke bare Hultafors muligheten til å vokse på det europeiske markedet, det bidro også til opprettelsen av Hultafors Group.

Så i 2006 ble Hultafors Group opprettet som en paraplyorganisasjon for Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Siden den gang har Hultafors Group vokst både organisk og gjennom en rekke oppkjøp. For eksempel den britiske målebåndprodusenten Fisco Tools i 2008, så vel som franchiseselskapene for Snickers Workwear i Danmark, Finland, Norge og Storbritannia samme år.

I 2011 ble Hultafors Group til Hultafors Group AB, og dermed moderselskapet som eier Hultafors, Wibe Ladders og Snickers Workwear. Hultafors Group AB er igjen et forretningsområde som er heleid av Swedish Investment AB Latour.